skip to Main Content
Danish Summer House
Danish Summer House

Sitting on the edge of a Danish fjord, this see-through contemporary summer house makes the most of the light with a spacious open design. The rear garden backs on to an access road, with a garage of similar style.

The Brief:
Keep the slope, no steps; use the same vertical cedar batons for any fencing; keep it very minimal, giving space for the Chinese client’s furniture and art. Create a courtyard that is private, without total enclosure.

The Design:
Using the same batons that clad the house, we had a series of short runs of 2 m high fencing on one side, added planting for extra screening. On the other side we had a continuous baton run at the same height as the house cladding, this gave a solid link between the two buildings and the impression one build, with an internal courtyard. We use imported Vietnamese clay tiles and coloured gravel on the planting beds.

Back To Top