skip to Main Content
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural Garden
New Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural GardenNew Build Rural Garden

This was a new contemporary house with panoramic views across the countryside, with some remains of an old garden.

The Brief:
A complimentary design linking the house to the wider countryside; incorporating a sitting area in the garden, in which the client wished to place some existing furniture. There was quite a limited budget.

The Design:
A dry river bed which tapers away into wild flowers and the view: place a swan gate to break up the strong fence line, inviting you into the landscape (even if it’s not your field!)

At the house end, the stones curl around to a retaining wall with step up to the house, the wall line curves round, tapers away to start a circle which is continued with Cuppressus sempervirens ‘Stricta’, giving a sense of enclosure to the seating area.

Back To Top